+36 70 944 1636
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyakori kérdések

Tisztelt Látogató! A hajóbérlés előtt bizonyára számos kérdés felmerül. Az alábbiakban összeszedtünk néhány gyakori kérdést és választ, hogy ezzel is segítsük a tájékozódást.

Hol találhatóak a hajók?
Hajóink Balatonfüreden és Balatonvilágoson találhatóak. 

Mit tartalmaz a bérleti díj?
A választott hajót a bérelt időszakra, a báziskikötő használatát,parkolási lehetőséget egy autó részére a kikötő zárt parkolójában, díjmentes WIFI használatot,hajóbiztosítást, telefonos ügyeletet.

Hogyan lehet a bérleti díjat kiegyenlíteni?
Az előleget cégünk számlájára kell utalással, a bérleti díj fennmaradó részét a kaucióval együtt készpénzben, a hajó átvételekor kell megfizetni.

 

Mire szolgál a kaució?
A kaució a bérlő által okozott kisebb kár javítását biztosítja. A visszatartandó kaució nagysága megegyezés alapján kerül megállapításra, azonban a javítás tényleges költsége minden esetben számla ellenében utólag történik.

 

Meddig tart a bérleti időszak?

Teljes hét

Hétfő        09:00 – tól    

Vasárnap 18:00-ig

Rövid hét         

Hétfő        09:00 – tól    

Csütörtök 18:00-ig

Hétvége

Péntek      09:00 – tól    

Vasárnap 18:00-ig

Rövid hétvége

Szombat   09:00 – tól    

Vasárnap 18:00-ig

Nap

                 09:00 – tól    

                 18:00-ig

Hajó átadási időszak: a bérleti időszak kező napján: 8:30-10.00-ig.
Hajó visszaadási időszak: a bérleti időszak utolsó napján: 18:00-19.30-ig.

Szabad-e dohányozni a hajón? 
Valamennyi hajónk nem dohányzó. Hajóinkon a dohányzás tilos, erre az adott kikötő kijelölt helyén van lehetőség. A dohányzási tilalom megszegése a kaucióból történő levonást jelenthet.

 

Hogyan kell a pumpás WC -t használni?
A vízpumpás WC-be TILOS WC- és egyéb más papírt dobni, ezeket külön kell gyűjteni és a kikötő erre a célra, rendszeresítet tárolójában elhelyezni. A WC eldugulásából adódó javítási költséget a kaucióból levonjuk. A kihajózás előtt minden esetben, a „csak ürítés” állásba kapcsolva a kézi pumpát, ki kell üríteni a WC csészét, mivel abból kilötyög annak tartalma vitorlázás közben.

 

Szabad-e utcai cipővel a hajóra lépni? 
A vitorlás hajóinkra csak fehér, puhatalpú cipővel, vagy mezítláb szabad fellépni. A tűsarkú cipő nem alkalmas a hajón való közlekedésre, mert nem csak hogy megkarcolja a hajó géljét és járó felületeit, hanem balesetveszélyes is, a színes talp (főleg a fekete színű) pedig nyomot hagy a fedélzeten, ezért ezek használata TILOS.

 

Mire kell figyelni a vitorlás hajó motorjának használatakor?
A hajómotor pont annyi odafigyelést igényel, mint egy személygépkocsi motorja. Tehát folyamatosan ellenőrizni kell a hűtés, az olajnyomás, valamint a töltés meglétét. Amennyiben a hűtés vagy az olajnyomás megszűnik, a hajómotort azonnal le kell állítani a jelentős károk elkerülése érdekében. Ilyen esetben meg kell próbálni vitorlával beállni a kikötőbe vagy telefonon segítséget kell kérni.

Szabad-e kutyát a fedélzetre vinni?
Kisállatot hajóink fedélzetére vinni nem szabad.

Hogyan történik a hajó átvétele?
Hajóink átadás-átvétele 08:00 és 10:00 óra között történik, amennyiben más időpontban nem egyeztünk meg. Kérjük, hogy a kikötőbe való érkezés előtt 30 perccel hívja kapitányunkat, aki a kikötőnél várja vendégeinket, majd átad egy mágnes kártyát, amivel önállóan ki-és behajthat a zárt parkolóba. A mágneskártya hajónként egy gépkocsi ingyenes parkolását teszi lehetővé.

A hajót kapitányunk tételesen átadja a hajó okmányokkal együtt, kitérve a főbb műszaki és hajózási ismeretekre. Együtt ellenőrizzék és rögzítsék a hajó állapotát, esetleges sérüléseket a későbbi viták elkerülése végett.
A hajó átadásához szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya, hajóbérleti szerződés (amennyiben postán nem küldte meg részünkre) és érvényes hajóvezetői engedély. Kapitányunk meggyőződhet arról, mielőtt átadná a hajót, hogy a kormányos rendelkezik a hajó biztonságos vezetéséhez szükséges ismeretekkel, illetve készségekkel.

 

Lehetőség van, amennyiben szükségét érzi,külön egyeztetés és térítés ellenében, kapitányunk segítségét igénybe venni három órás, vagy egy napos időtartamban a hajózási ismeretek felfrissítése, illetve a vitorlázáshoz szükséges készségek megerősítése érdekében.

A jobb felhasználói élmény érdekében a sütik használatát el kell fogadnia.
További információ Elfogad